En route: De kleine voetganger

img_3030

We trekken “en route” op Wonderlandbyalice. Tijd voor voertuigen en verkeer in deze mini-reeks reviews. Dit keer stappen we rond in de stad!

De stad is niet zo’n veilige plek, het verkeer kan er behoorlijk hectisch zijn, zeker als kleine hummel. De kleine voetganger is een tof, interactief en educatief prentenboek voor kleuters, perfect ook om mee aan de slag te gaan in de klas bijvoorbeeld.

Kleine Kat is onze gids, hij leert de lezertjes hoe ze goede voetgangers kunnen worden en waar ze allemaal moeten voor uitkijken. Samen met zijn papa gaat Kleine Kat boodschappen doen. Het is druk, er zijn veel andere voetgangers, fietsers en auto’s. Maar als je je aan de regels houdt, komt alles goed. De straat praat namelijk met verkeerslichten, zebrastrepen en verkeersborden.  Het is opletten geblazen in het verkeer!

Met vele flapjes, schuivertjes en een heus verkeersspel op de allerlaatste pagina, wordt het geheel aan regeltjes heel eenvoudig en speels uitgelegd. Een groot spelbord simuleert de stad, je hebt 15 auto’s en voetgangers in pionnetjes, interactieve verkeerslichten, een boodschappenlijstje en een handig boekje met verkeersborden. Je start in de parkeergarage en werkt het lijstje af. Kijk uit voor de anderen op de weg! Een goede voorbereiding om later zelf in het echt te gaan toepassen. Speels, vrolijk en vooral bijzonder leerrijk!

De kleine voetganger (Auteur en illustrator: Patricia Geis- Oogappel – 2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: