Kinderboekendag

IMG_3404

 

Kinderboekendag is een fijn initiatief van  Stefan Boonen, Jan De Kinder en Siska Goeminne. Omdat kinderboeken fantastisch zijn, verdienen ze om een dag in de kijker gezet te worden. En dus is het feest met auteurs en illustratoren in heel wat Vlaamse boekhandels op 18 maart 2017.

 

Wonderlandbyalice viert mee met een boekentip! De jongen in de zeepbel is een wonderlijk prentenboek. Er was eens een verlegen jongen die dolgraag bellen blies. En hij wilde de wereld rondvliegen in een grote bubbel. Al snel werd hij wereldberoemd. Hij voelde zich niet eenzaam daarboven, altijd was er iets te beleven. Maar zijn tocht was niet enkel wonderlijk, ook gevaarlijk. Zeker als hij op de grond in een donker bos terecht kwam of in volle zee.Hij ontmoette verschillende dieren, de een al wat vriendelijker dan de ander. Plots sloeg de heimwee toe, hij wilde naar huis, naar zijn familie. Maar dan hoorde hij het gegil van een meisje in nood. Haar bootje was lek. Met de hulp van octopus en zijn laatste beetje kauwgom redde de jongen het bootje en het meisje. En samen gingen ze terug naar de echte wereld.

De illustraties in dit eigenwijze en eigentijdse sprookje zijn even dromerig als het verhaal. Dit verhaal laat je even weg zijn in fantasie en avontuur, in dromen en veilige sprookjeswerelden. Maar het brengt je ook terug naar huis, naar wat telt, naar vriendschap en geborgenheid, naar de echte wereld. Over een jongen op zoek naar zichzelf. Illustraties passen naadloos aan bij de tekst, ze roepen sfeer en gevoel op. Soms heel duister en dreigend, dan weer heel vrolijk en kleurrijk. Magische kinderboekendagtip!

De jongen in de zeepbel (Auteur: Valerie Eyckmans – illustrator: Stephanie Dehennin- Van Halewyck – 2017)

2 gedachten over “Kinderboekendag

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: