En route! Op weg

IMG_2878.JPG

 

We trekken “en route” op Wonderlandbyalice. Tijd voor voertuigen en verkeer in deze mini-reeks reviews.

Het valt vast op dat Wonderlandbyalice een voorkeur heeft voor grafisch sterke boeken en voor illustratoren die zichzelf steeds opnieuw ontdekken. Hector Dexet is een van mijn favorieten voor jonge peuters.

Hij werkt met hoofdkleuren, met vormen in al hun eenvoud en speelt met perspectief en grafische elementen. Zelfs voor de allerkleinsten moet niet alles hapklaar zijn! Dexet daagt hen uit om één en dezelfde vorm of voorwerp op een andere manier te bekijken (een zeppelin wordt een duikboot én een vis), op te letten op dynamiek , tegenstellingen en beweging van voertuigen en zet hen aan om dat niet enkel in het boek te doen, maar ook in de wereld achter de ruit van de wagen. De personages die hij opvoer, zijn bijzonder kinderlijk en basic; ze herinneren me aan kindertekeningen, maar dat stoort jonge kinderen totaal niet.

Een kijkboek vol kijkgaatjes, toffe én eenvoudige zoekopdrachten en steeds weer een nieuwe verrassende wending. Op weg blijft je verbazen!

 Op weg! (Auteur en illustrator: Hector Dexet – De Eenhoorn – 2016)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: