De Waanzinnige Boomhut: machtige tentoonstelling

IMG_3263.JPG

Vorige week trokken mijn zoon en ikzelf naar Oostende, in het spoor van Andy en Terry, om de tentoonstelling rond de reeks ‘De Waanzinnige Boomhut’ te gaan zien.

Andy Griffiths is een van de populairste kinderboekenauteurs in Australië. Hij schreef al meer dan twintig boeken. Hij werkt al jaren succesvol samen met auteur en illustrator Terry Denton. In Vlaanderen en Nederland is het duo ‘wereld’beroemd met hun reeks ‘De Waanzinnige boomhut’. Zopas verscheen daarin het 6de deel: De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen, meteen een bestseller.

Waarom mag je deze tentoonstelling echt niet missen? 

  • De locatie van de expo, Fort Napoleon, is op zich al de max: vlakbij de zee en de haven van Oostende. Het is een gebouw met een unieke architectuur, waar kunst, literatuur en illustratie zich thuis kunnen voelen. De setting was alvast super.
  • Aan het begin van de expo krijgt elk kind een zakje met twee potloden, een lepel, een knikker en een eigen mini-exemplaar van ‘De waanzinnige boomhut’. Werk aan de winkel dus!
  • De expo zelf is perfect op maat van kinderen. Het is een interactief parcours waar kinderen zelf aan het schrijven en tekenen worden gezet en dat hun fantasie enorm stimuleert. Op de eerste verdieping van het fort, worden vooral creatieve doe-opdrachten gegeven en gaan kids aan de slag om hun eigen versie van het boek te maken, met zichzelf in de hoofdrol, met een zelf gekozen aantal verdiepingen, met aparte personages, verdiepingen en verhaallijnen.
  • Meer nog, de expo zet ook je lijf aan het werk. Op de benedeverdieping van het fort is er een machtig doeparcours waar je op, onder, over kan klauteren, met een dampende vulkaan, een boomhut waar je sterren kan kijken, een racecircuit (voor een heuse slakkenrace), een spinnenweb en een heus podium. En voor wie het bewegen moe is, is er zelfs een verveelhoekje.

 

Onze doetip voor het voorjaar, nog tot 17 april te bezoeken in Fort Napoleon, Oostende. Meer info.

 

De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen (Auteur: Andy Griffith – illustrator: Terry Denton – Lannoo -2017)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: