Reuze Zoekboek. In de stad

img_2876

Zoekboeken zijn veruit mijn favoriete boeken voor peuters en kleuters. Je vindt ze in alle mogelijke varianten en rond diverse thema’s. Ze zijn perfect om kinderen al heel vroeg de liefde voor boeken en woorden mee te geven. Vaak in groot formaat en vol kleur, beweging en detail; ze vertellen niet één verhaal, maar je kan er verschillende personages en verschillende verhaallijnen in volgen.

Ook dit boek is zo’n typisch zoekboek; lekker groot, zodat je samen op de bank kan kijken en vertellen. Een boek zonder woorden, vol grote zoekplaten om zelf verhalen in te gaan verzinnen. Een ideaal boek om woorden, situaties te leren kennen, aanwijzen en benoemen. Met een aantal zoekopdrachten per dubbele pagina, wat het speels en interactieve van het genre enkel versterkt.

Dit zoekboek over de stad is een feest van kleur, licht en beweging. De stad leeft, de mensen en dieren erin zijn druk en bedrijvig, dankzij de illustraties van 4 verschillende Franse illustratoren. Je hebt de overbevolkte flatgebouwen, het ziekenhuis en de bibliotheek, een giga warenhuis met bijhorende parking, een museum, cinema, sportschool en zelfs een cruiseschip dat aanlegt.

Eindeloos blijf je in dit boek kijken. Je kan bepaalde personages van pagina tot pagina in volgen. En telkens ontdek je een andere figuur of gebeurtenis: een boek boordevol verhalen dus! Waar heeft de bruid zich dit keer verstopt, of de gorilla?
Dit boek is een feest van kleur en verrassingen. Je kijkt je ogen uit!
Lekker hectisch en druk, zoals een stad hoort te zijn. Een tof, kleurrijk, no-nonsens boek vol zoek- en kijkplezier. Ontwapenend !

Mijn Reuze Zoekboek. In de stad (Illustratoren: Julie Mercier – Paku – Tiago Americo – Benjamin Bécue – Van Halewyck – 2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: