Over Mini en haar Maxi liefde voor Oma

img_2869

Zonder dat ze het goed en wel beseft, kiest Mini voor het beste cadeau ooit voor haar oma. Ze vindt een mooie schelp tijdens een wandeling; en daar blijkt een kreeft, Berkate, in te wonen. Een die dol is op kaarten, en een hele resem broers heeft. Zijn gezelschap is het beste cadeau dat oma ooit kreeg!

De populaire prentenboekenmaakster, Kitty Crowther, is internationaal gekend. In Nederland kreeg ze al twee Zilveren Penselen, een voor ‘In het pikkedonker’ en een voor ‘Kleine Dood en het meisje’ , vorig jaar mocht ze nog een Boekenpauw in ontvangst nemen voor ‘Mama Medusa’ en ze kreeg ook de Astrid Lindgren Memorial award.

In de reeks rond het kleine insectje Mini en haar vader Poka kiest ze resoluut voor  soberheid in woorden en ze dienst er niet voor terug om een pagina leeg te laten, zonder tekst. Haar illustraties spreken des te meer. Ook in de laatste Mini is het niet anders. De verhaallijn valt eerlijk gezegd wat mager uit en Crowther’s fantasie lijkt echt op hol te zijn geslaan. Maar haar kenmerkende illustratiestijl maakt veel goed.

De potloodtekeningen ontroeren, spelen met schaduw en licht, scheppen bijzonder veel sfeer. Ze laten Mini opgroeien in een warme, huiselijke omgeving, die voor het eerst schijnbaar bedreigd wordt (door de bernardkreeften op zoek naar hun broer). Mini is een beetje naïef, heel lief en speels. Haar hart is groot en ze wil goed doen voor iedereen in haar omgeving. Een Mini met een Maxi hart!

 

Mini en de verrassing voor Oma (Auteur en illustrator: Kitty Crowther – De Eenhoorn – 2016)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: