Handlettering, doe je zo…

IMG_2655.JPG

Wat een ontdekking was me dit! Twee machtige boeken die je aan het werk zetten. En hoe! Handlettering of het tekenen van letters is de max. Hopelijk vind je dit ook als je mijn eerste probeersels hierboven ziet…

Dat handlettering hot is, was me al opgevallen op Pinterest, Instagram en op vele postkaarten en posters. Dat het leuk is om te doen en dat je het met enige oefening zelf ook kan, was een echte openbaring. Het is niet simpelweg wat tekeningen en letters op papier zetten, maar een echte kunst, die je met de tips en tricks van illustratrice en grafisch ontwerpster Karin Luttenberg zelf onder de knie kan krijgen als je maar regelmatig oefent.

Letters tekenen is niet hetzelfde als kalligrafie, waar je letters echt schrijft. Bij handlettering kan je je eigen ontwerp maken, en dat kan romantisch, stoer, vintage, gestileerd…. zijn. Het is een beetje back to basics, terug naar het schrijven op papier in plaats van digitaal. Creatief bezig zijn geeft rust en o zo veel voldoening. Het eerste boek geeft je inspiratie, lijst op wat je nodig hebt, geeft je inzichten in de soorten letters, banners, kaders en stijlen en hoe je ze op papier krijgt. Je leert met vormen en designs werken en gaat stap voor stap je creaties tot leven brengen. Het tweede boek is een werkboek waar je eenvoudigweg het schrijven van letters in kan oefenen: van herschrijven van schreefletters, scriptletters, sierletters en cijfers, leren tekenen van banners en kaders tot het maken van patronen, poppetjes en echte ontwerpen. Origineel en boordevol inspirerende tips!

Handlettering. Doe je zo & Werkboek Handlettering. Doe je zo (Auteur en illustrator Karin Luttenberg – Moon – 2016)

Een gedachte over “Handlettering, doe je zo…

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: