Golden Alice

img_2753

Geen Alice die zo bekend is als de Alice van Walt Disney. In dit Gouden Boekje zien we de Alice van Walt Disney Studios zoals we ze kennen van in de animatiefilm en op alle merchandising. Het boekje verscheen voor het eerst in 1951, het jaar waarin ook de animatiefilm uitkwam, in Amerika.

Het verhaal is zoet, Alice is de meest lieflijke Alice die er maar zijn kan, de andere personages en decors zijn bijzonder kleurrijk en speels. Maar de verhaallijn werd hier net teveel ingekort en vereenvoudigd. Er is veel aandacht voor het begin van het verhaal: het vallen in de konijnenpijn, de groeikoekjes en de krimpdrankje, het magische bos en het theepartijtje. En dan krijgt de Hartenkoningin nog een pagina de kans om ‘Haar hoofd eraf’ te gillen voor Alice terug is van waar ze kwam. De magie en gekke waanzin van Carroll werd gereduceerd tot een kleuterverhaal. Maar dat weet je als je dit boekje in handen neemt.

Het leuke aan de Gouden Boekjes is dat je zo’n enorme drang hebt om te beginnen verzamelen. Het gouden randje en de retrotekeningen brengen je terug naar je eigen kindertijd en in welke vorm dan ook, Alice blijft een sprookjesachtig, kleurrijk, gek en wonderlijk verhaal, zelfs voor de allerkleinsten. En dat ze zo lief en schattig is, vind ik nu eens helemaal niet erg…

Walt Disney’s Alice in Wonderland (Gebaseerd op een verhaal van Lewis Carroll – Bewerking: Al Dempster – Vertaler: Masha de Vries – Illustraties: Walt Disney Studios – Gouden boekje – Rubinstein – 2013)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: