Winters leesplezier

img_2758

Op koude winterdagen is er tijd voor warme voorleesverhalen zoals dit prentenboek van Dirk Nielandt en Joris Thys.

Beer heeft een vis gevangen en gaat zijn vangst trots aan de andere dieren tonen. Hij is de beste, de allerbeste, en de anderen zullen dat vast beamen. Maar zowel juffrouw Pinguïn, meneer Hert als mevrouw Tijger zijn niet echt onder de indruk. Ze hebben namelijk zelf een veel grotere vis aan de haak geslaan. Beer laat zich niet kennen, hij heeft geduld en vangt de grootste (wal)vis ooit. Tot hij uiteindelijk zelf in het sop belandt en de dupe wordt van zijn hoogmoed…

 

Dit humoristische voorleesverhaal moet het hebben van de expressieve dierenpersonages (allen heel gedreven én goed in hun vak). Beer spant de kroon; hij toont jonge lezers hoe je té zeker van je stuk kan zijn en overmoedig wordt. En dat gebeurt niet ongestraft… Situatiehumor en beetje slapstick zelfs, altijd fijn voor jonge kleuters. Het verhaal leert hen kritisch kijken naar anderen en naar zichzelf. Het is fijn om ergens goed in te zijn, maar opscheppen, daar win je niet veel mee.

 

De winterse scènes van illustrator Joris Thys zijn net zo grappig als de verhaallijn. Ze zitten vol actie, interageren leuk met de tekst en zijn enorm gevarieerd. Beer komt echt tot leven in dit boek.

Wil je na het voorlezen met kleurtjes aan de slag? Geef deze kleurplaat aan je kleintje.

De Allerbeste beste (Auteur: Dirk Nielandt – Illustrator: Joris Thys – De Eenhoorn – 2016)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: