Harteloos

img_2551

Het was erg uitkijken naar Harteloos van Marissa Meyer. Daar zorgde de #hartelooscountdown van Blossom Books zeker voor op Instagram en andere social media. Wonderlandbyalice was zelf ook bijzonder benieuwd naar deze Alice prequel…

En what a treat it was! De 510 pagina’s van dit boek vlogen om! Catherine en Jest pakten me meteen in met hun charme én hun onmogelijke liefde, daar had ik zelf hartzeer van.

Voor Alice ooit in Wonderland terecht kwam, was Catherine Pinkerton een (heel gewoon, maar bijzonder rijk) meisje met één grote droom: de beste bakkerij van Wonderland te openen met haar dienstmeisje en beste vriendin Mary Ann. Maar daar werkt het lot haar tegen. Cath blijkt voorbestemd om de nieuwe bruid van de Hartenkoning te worden, hoe hard ze zich daar ook tegen probeert te verzetten. Zeker als Jest, de nieuwe hofnar van de Hartenkoning, op het toneel verschijnt en ze hals-over-kop verliefd op elkaar worden. Hun liefde is niet voorbestemd… Samen met raaf, de onafscheidelijke vriend van Jest en Hatta, de gekke hoedenmaker ondernemen Cath en Jest een ultieme poging om het rijk van de Witte koningin te bereiken en hun liefde te redden, maar die loopt fataal af voor Jest… Van de ondernemende, lieve Cath is niets meer over. Ze wordt de harteloze, verbitterde en wraaklustige Hartenkoningin…

Een magisch land vol knotsgekke en maffe personages is het decor van deze Wonderland-adaptatie. Ook het land dat Lewis Caroll voor ogen had, denk ik. Ik was er meteen weg van. Hoe werd de Hartenkoningin ooit zo wreed? Daar zat vast een mooie retelling achter, dacht Marissa Meyer. Haar schrijfstijl is bijzonder aangenaam. Geen typische fantasy, wel oog voor magie en actie, vlot geschreven, met aandacht voor humor en decor, met knap uitgewerkte personages, bijzonder inlevingsvermogen en een verhaallijn die je meteen mee op sleeptouw neemt. Het bijzonder harteloze verleden van de Hartenkoningin wordt heel aannemelijk en ‘menselijk’ of begrijpbaar. Een YA novel waar ik enorm veel hartjes voor heb (maar dan wel geen pikzwarte)! Toppertje!

Harteloos (Auteur: Marissa Meyer – Blossom books – 2016)

download (3).jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: