Winterwonderland

IMG_2729.JPG

Hazeltje en Grote Haas zijn de lievelingen van vele lezers: van knuffelende kleuters en hun ouders, lieve boekenjuffen en -meesters tot verliefde boekenlovers. Ze leren ons stilstaan bij wat echt belangrijk is in het leven: liefde, warmte, graag zien! Deze winterversie van klassieker Raad eens hoeveel ik van je hou is een wel heel bijzondere versie. Het is een luxe pop-up editie.

Zacht, dikker crèmekleurig papier, een cover met blinkende sneeuwvlokjes en drie prachtige pop-up tafereeltjes maken van dit boek een perfect cadeau voor jouw allerliefste.

Hazeltje en Grote Haas trekken de sneeuw in en spelen ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ en ontdekken details in het toverachtige wintelandschap om hen heen. En Grote Haas heeft het ook over ‘Het is klein… Het heeft de kleur van hazelnoten… Het is het liefste wat ik heb…‘ en vertelt Hazeltje zo hoe veel hij van hem houdt.

De tekeningen van Anita Jeram vertederen: warme bruine haasjes in een koelblauwe omgeving. Aan het decor wordt nauwelijks aandacht besteed: de kale bomen en ondergesneeuwde landschappen zijn ook ondergeschikt. De personages zijn het belangrijkst en staan ook voortdurend op de voorgrond. Een echt gezellig prentenboek over een speels kleintje en een liefdevolle ouder.

Raad eens hoeveel ik van je hou in de winter (Auteur: Sam McBratney – illustrator Anita Jeram – Lemniscaat – 2016)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: