Alice: Color your Wonderland

IMG_2271.JPG

Als ik een DIY Alice boek tegenkom, dan MOET ik dat gewoon in mijn collectie hebben. En dat was niet anders met dit kleurboek…

Een kleurboek dat net zoveel voor kinderen als volwassenen bestemd is. Want het is al een hele poos geleden dat kleuren enkel voor kids was…Bijzonder aan dit kleurboek is de grote, uitvouwbare poster, een kleurplaat van giga formaat met alle Alice personages erop.

Het boek begint met een samenvattende versie van het klassieke Alice-verhaal op 5 pagina’s. Daarna volgen 35 kleurplaten, gespreid over dubbele pagina’s. In chronologische volgorde. De platen zijn een afwisseling van bekende scènes uit het boek en meer mandala-achtige illustraties met details uit het verhaal (als taarten, speelkaarten, servies, sleutels, hoeden). Deze Alice is een hele lieve, eerder klassieke versie van het personage. Ook de andere personages worden heel braaf uitgebeeld, met weinig ruimte voor de duistere kanten van het verhaal. Maar des te meer voor de fantasie en sprookjesachtige magie van Alice. Er is ook heel veel aandacht voor details, motieven en designs, wat heel typisch is aan de hedendaagse kleurboeken (daar heb je meer kleurwerk aan 😉

Hou je potloden en stiften in aanslag en, hop, aan de slag! Uren magische pret verzekerd;

 

Alice in Wonderland. An enchanting coloring book with removable poster (Illustrator: Fabiana Attanasio – Sterling Children’s books – 2016)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: