Gifts for … Girls!

 

IMG_2252.JPG

December is cadeautjesmaand, ook op Wonderlandbyalice! Ben je op zoek naar kadotips?

Deze twee dagboeken zijn het ideale kerstpakje voor coole girlz die van lezen houden. Sinds ik mijn afstudeerscriptie over meisjesreeksen maakte (in het bijzonder over de Babysittersclub), heb ik een voorliefde voor chicklit en populaire reeksen, zeker voor tienermeisjes. Wat maken deze boeken zo immens hip én populair?

Dagboek van een muts. Puppy love (Auteur en illustrator: Rachel Renée Russell – De Fontein – 2016)

Nikki wil Brandon uit de nood helpen door enkele dagen op 7 (!) schattige puppy’s te passen. Maar dat is niet zo eenvoudig als ze dacht, en zeker niet als het stiekem moet. Want puppy’s hebben zo hun eigen willetje… En daarbij zint ook McKenzie op wraak… Als dat maar goedkomt!

3 redenen om van Muts te houden:

  1. De coole, kleurige covers en bijhorende cartoonlike illustraties. Ze smukken de verhalen op, geven het geheel wat Hollywood-glamour, zorgen dat je de personages meteen kan leren kennen en maken de leeservaring heel fun! Graphic novels zijn de nieuwe jeugdreeksen en immens populair (denk maar aan Loser, Origami Yoda, Kapitein Onderbroek, de Waanzinnige boomhut, Geronimo Stilton…). Ze krijgen én houden kids aan het lezen.
  2. De herkenbare, leuke personages. Je zou zelf Nikki willen zijn, verliefd kunnen worden op de knappe Brandon (en een hekel hebben aan die vervelende McKenzie). Het zijn net je eigen vriendinnen. Aan de ene kant heel herkenbaar en dicht bij je eigen situatie; je kan ook in het dagboek van Nikki meelezen alsof het het jouwe is. En toch heeft het boekenleventje nét dat tikkeltje extra, is het nét iets avontuurlijker, leuker en fun! Een beetje wishful thinking, met altijd die happy ending waar we allemaal van dromen.
  3. De feel good vibes die je bij het lezen krijgt. Omwille van de vlotte vertelstijl, veiligheid en voorspelbaarheid van de verhalen, de humor en illustraties én het onwijs leuke gevoel dat je overhoudt nadat je het boek sluit.

 

 

For girls only.Het dagboek van Eline (Auteur: Hetty Van Aar, Illustrator: Ruthje Goethals – Manteau – 2016)

De korte caravanvakantie met haar mama valt letterlijk in het water, maar dat laat Eline niet aan haar hart komen. Met haar papa trekt ze naar Spanje, maar ze is ng blijer om haar vriendinnen terug te zien. Tijd voor een slaapfeestje, maar daar zorgen vragen kaartjes voor heel wat verwarring. Wat is geluk? Eline begint te piekeren: geluk is liefde, niet? En kan je daar eigelijk zelf naar op zoek gaan? Soms overvalt het je, net als verliefdheid…

3 redenen om van For girls only te houden:

  1. De thema’s die erin aan bod komen. Verliefdheid, liefde voor dieren, vriendschap, school, feestjes, shoppen, chocolade, babysitten, mode, tv en glamour… Voor elk meisje een stukje van haar eigen (droom)wereldje. En dat is niet anders voor grotere meisjes, denk maar aan reeksen als Sex and the city, Bridget Jones of zelfs Vijftig tinten.
  2. De variatie in hoofdpersonages. Elk boek in de reeks heeft een ander hoofdpersonage. Elk van de 5 vriendinnen (met hun heel typische karakters, hobby’s etc.) komen aan bod: Eline, Ellen, Yelien, Emma en Kato. Je kiest de boeken van jouw favoriete personage, waarmee jij je het meest identificeert of je leest ze gewoon lekker allemaal 😉
  3. De lay-out, lijstjes, spreuken, handgeschreven tekstjes, smsjes, chatberichten, DIY tips en receptjes… Het geheel oogt jong en eigentijds. Korte, hapklare stukjes maken het lezen sneller en vlotter. Dagboekstijl ten top!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: