Must-have surprises voor…Mama’s!

IMG_2529.JPG

December is cadeautjesmaand, ook op Wonderlandbyalice! Ben je op zoek naar een absolute must-have voor je mama? Met deze twee toppertjes maak je haar vast ongelooflijk blij!

Koninklijke konijnen van London (Auteur: Sante en Simon Montefiore – Van Holkema&Warendorf |Lannoo – 2016)

Verslind je mama ook de romans van de populaire bestsellerauteur Santa Montefiore? Dan is ze vast nieuwsgierig haar het eerste kinderboek van dezelfde schrijfster. En wat nog leuker is, je kan het meteen samen lezen voor het slapengaan… Het werd een heel statig, koninklijk boek, met gouden coverletters, leeslint en heel sjieke zwart-wit illustraties van Kate Hindley. Het boek schreef Santa samen met haar man Simon Sebag (die is een schrijver-historicus), naar een idee van hun zoon Sasha.

Het kleine konijntje Shylo Tawny-Tail is het sukkeltje van de familie, hij wordt altijd gepest door zijn broers en zussen. En toch! Als hij drie paparatzi’s bezig hoort over hun plan om een foto te nemen van de koningin in haar nachtjapon, gaat Shylo met de hulp van de oude, zonderlinge Horatio naar London, naar het Koinklijk paleis. Want daar wonen de Koninklijke Konijnen van London, het geheime genootschap dat die al eeuwen instaat voor de bescherming van de koninklijke familie.  Lukt het de verlegen Shylo om als een echte dappere held de Ratzi’s te stoppen en de Koninklijke Konijnen te overtuigen van zijn inzet en wilskracht?

Dit verhaal leest als een trein. Een mix van geschiedenis, magie en avonturenverhaal. Het is een wondermooi voorleesverhaal, enorm mooi opgebouwd, met personages die tot de verbeelding spreken, knappe beschrijvende stijl en alles wat een keigoed kinderboek nodig heeft. En de belofte van een tweede boek!

 

Mum & Me Bucketlist (Auteur: Petra De Pauw – Van Halewyck – 2016)

Dit boek is een om samen met je mama in te vullen! Het blauwe boek is er een voor mama en haar zoon, het roze voor mama en haar dochter; niemand valt dus uit de boot! Een bucketlist is een lijst met zaken die je absoluut wil doen in je leven. En dit is een tof doe- en bewaarboek dat je een bucket list geeft van zaken om samen mét je kids te doen.

Fijne momenten samen leg je vast in foto’s of zelfs op je facebook of instagram tijdslijn. Maar als je herinneringen in een boek bewaart, zijn ze zoveel waardevoller en bekijk je je notities en souvenirs net iets sneller. In dit boek vind je tal van opdrachten en uitdagingen om dichterbij elkaar te komen, voor jaren ver. Tijd om te genieten van elkaar en om mooie herinneringen te maken met je kids. 12 hoofdstukken lang: game is on; speeltijd; tafel voor twee; showtime… met telkens typische en toffe opdrachten die je samen of apart moet uitvoeren.

Leer elkaar je favoriete sport aan, kies elk 4 kinderfoto’s, probeer je moeder op de kast te jagen, zit samen op een schommel, eet met je handen, trek samen een baantje in een ballenbad, bezorg elkaar kippenvel… Tips om samen actief te zijn, om met elkaar te praten (en te leren luisteren), om herinneringen op te halen (en die ook op papier te bewaren). Achteraan vind je ook een scorelijst, want er zijn ook puten e vedienen (en dat is voor competitieve boys heel tof!) De ene opdracht is al haalbaarder dan de andere, maar je hebt dan ook een leven lang voor de uitvoering van de opdrachten. Veel succes met deze machtige kadotip met grappige illustraties en jonge vormgeving!

#mumandmelist

Een gedachte over “Must-have surprises voor…Mama’s!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: