Bestsellers voor… Beestjesfans!

img_2545

December is cadeautjesmaand, ook op Wonderlandbyalice! Ben je op zoek naar kadotips voor kleine en grote dierenvrienden? Deze drie uitzonderlijke kartonboeken zijn een must voor elke beestjesfan!

Mijn grote Jungle zoekboek (Auteur: Josef Anton – Illustrator: Lucie Brunellière – Davidsfonds/Infodok – 2016)

Dit groot formaat zoekboek is een magisch boek, met flapjes. Sfeervolle, toverachtige scènes uit de jungle in felle, fluorescerende kleuren met hier en daar zwarte accenten (zoals ik eigenlijk nog nooit zag in een kinderboek). Het is een prachtige waaier aan vrolijke, warme tinten, gecombineerd met grafische, gestileerde motieven (in bladeren, mierenhoop). Het geheel is harmonieus, verstild en biedt een machtig mooie inkijk in deze exotische dierenwereld.

Een fijne introductie met de dieren in de jungle. Op elke dubbele pagina kan je op zoek naar dieren, en af en toe heb je wel wat tijd hiervoor nodig. Je kan steeds weer iets anders ontdekken! Je begint ’s ochtends vroeg en eindigt laat in de nacht en je volgt de dieren een ganse dag lang eigenlijk. Ontmoet de panda, makaak, rode mier, gazelle, okapi, papegaai, vlinder, … Op elke dubbele pagina zie je een ander perspectief: kijkend naar boven, speurend in het water, onder de grond, op een open plek, en dichtbij de grote boom waarrond iedereen zich verzamelt.

Persoonlijk vind ik dat er net iets te veel namen in het boek voorkomen, en dat bemoeilijkt de inleving meer dan dat ze ze bevordert. Maar dat is een detail. De tekst is hier toch ondergeschikt aan de beelden…

 

Kijk eens hoe ik slaap! (Auteur en illustrator: Liesbet Slegers – Clavis – 2016)

 

Dit kleine uitschuif kartonboek van de populaire illustratrice Liesbet Slegers is een schat van een dierenboekje. Het leert peuters dieren aanwijzen en toont meteen hoe elk dier slaapt. Want ieder heeft zo zijn eigenaardigheden… Wie slaapt onder water? Wie slaapt ondersteboven? Ideaal om samen voor bedtijd te lezen en je kleintje slaapwel te zeggen.

In deze reeks verschenen al een aantal titels o.a. over waar dieren wonen en wat ze eten en over voertuigen en speeltuigen. De stevige boekjes passen perfect in de handen van peuters vanaf 18 maanden en dagen hen uit om de wereld rondom hen te ontdekken en benoemen. Het verrassingseffect van het uitschuiven en zo tevoorschijn brengen van een illustratie is er eentje die peuters graag steeds opnieuw beleven, een beetje zoals verstoppertje en kiekeboe spelen. Wat knap, een boek dat groter wordt!

 

Dieren van klein naar groot (Illustrator: Bernadette Gervais – Lannoo – 2016)

 

Dit grote formaat kartonboek is een uitklapboek waarbij op elke nieuwe pagina steeds weer een nieuw dier tevoorschijn komt. Zo wordt niet het dier telkens groter, maar ook de pagina’s in het boek zelf. Van een piepkleine mier tot een giga olifant.

Bijzonder kunstig en spitsvondig boek voor wie van mooie platen en van knap geïllustreerde dieren houdt. Uniek gestileerde silhouetten die bijzonder kunstig aandoen. Een bonte verzameling dieren van kever, vlinder, muis, goudvis, eend, eekhoorn, pinguin, vos, geit, luipaard, ezel, panda, ijsbeer… een mix van insecten, huis- en boerderijdieren, exotische dieren op telkens een andere gekleurde achtergrond. Perfect om verschillende dieren te leren benoemen en herkennen. Grafisch sterk en origineel van vorm. Knap kadoboek!

Illustratrice Bernadette Gervais is afkomstig uit Brussel en studeerde aan de academie voor Schone Kunsten in Bergen. Ze illustreerde eerder al Verborgen dieren, Verborgen vogels… en heeft blijkbaar een voorliefde voor het schetsen van dieren.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: