Doeboeken voor… DIY kids!

img_2546

December is cadeautjesmaand, ook op Wonderlandbyalice! Ben je op zoek naar kadotips voor de actieve doe-het-zelvertjes? Deze twee activiteitenboeken zijn supertips! Hier kan je meteen mee aan de slag!

Papertoys om zelf te maken zonder lijm of schaar. Eskimodorp (Dominique Ehrhard – Manteau – 2016)

 

Met dit boek bouw je een heus Eskimodorp, en maak je zelf je papieren speelgoed. Deze titel uit de creatieve Paper Toys reeks (waarin al eerder titels over Indianen, monsters, dieren, robots en voertuigen verschenen) neemt je mee naar de wonderlijk wereld van de Eskimo’s uit Groenland, naar de witte en koude sneeuwlandschappen vol iglo’s en warm ingeduffelde personages en ritjes met de hondenslee.

Je hebt geen lijm of schaar nodig en knutselt eigenlijk wonderbaarlijk eenvoudig. Dankzij de eenduidige aanwijzigingen aan het begin van het doeboek. Op een korte tijd tover je 3D figuurtjes tevoorschijn, waarmee je naar hartelust kan bouwen en spelen. Leuk zoethoudertje voor lange winteravonden.

Smartphone Film Studio. Tips en tricks om je eigen filmpjes te maken en te projecteren (Bryan Michael Stoller – Lannoo – 2016)

 

Met deze box heb je je eigen filmstudio én cinema in handen. Verras je vrienden en familie met je eigen filmpjes, die je draait met een smartphone én daarna afspeelt via je eigen ‘home cinema’.

Wat zit er in de box? Templates van popcornzakjes en heuse filmtickets om je cinema compleet te maken. De doos zelf tover je met behulp van papieren luidsprekers en de bijgeleverde lens om tot een heuse projector. In de twee bijhorende boekjes vind je allereerst een storyboardboek, dat je inzicht geeft in het maken van scenario’s en storyboards. Vier bestaande verhaallijnen kan je verder aanvullen en daarna is er ruimte voor je eigen creatieve ideeën. Wat is een establishing shot? Of waarom gebruik je licht en geluidseffecten?

Het tweede boek is een heuse handleiding om van jou een profesioneel filmmaker te maken. Van je eerste idee en brainstorm, over de stoyboards, verzamelen van crewledenopnames, audities en draaidagen tot de montage. Hou je smartphone in aanslag! De camera draait! Actie!

Een veelbelovende doos, waar mijn zoon met plezier naar uitkijkt. Of het hem lukt om een heuse movie producent te worden… dat is een ander verhaal 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: