Wat ik in mijn schoentje vond…

img_2530

6 december: pakjestijd! Ook op Wonderlandbyalice met een pracht van een sprookjesboek voor kleuters.

De Franse illustrator Xavier Deneux nam al enkele sprookjes onder handen en maakte ze  ‘hapklaar’ voor kleuters in een knappe reeks kartonboekjes met uitsnijdingen. Roodkapje is een all-time favoriet sprookje van kinderen. Een dapper meisje met een rood kapje, een gevaarlijke, brullende wolf en een happy end. De perfecte mix voor een spannend verhaal.

Toch zijn de echte sterren in dit kleine kartonboek de prachtige, eenvoudige en zo veelzeggende illustraties. Heel speels, vooral ook omwille van de uitsnijvormen die diepte geven in de decors en extra nadruk leggen op bepaalde personages. De gebruikte kleuren, zijn in de traditie van Deneux, heel basic, met veel rood, geel en groen. Hij zet met weinig lijnen vormen en figuren neer en zijn tekenstijl is hierdoor ideaal voor de allerjongsten. Toch doen zijn illustraties niet houterig of vormelijk aan, integendeel ze zijn net heel beweeglijk (dmv lijnen, subtiele kleine achtergronddetails en de expressie van de personages), heel gevarieerd in opbouw (soms ligt de focus op 1 personage, soms zoemt hij in op een heel kleine scène dmv sleutelgat of raam en soms is het decor heel gedetailleerd en groots). Valt het op dat Wonderlandbyalice een grote sprookjesfan is ?

Roodkapje en de boze wolf (Auteur en ilustrator: Xavier Deneux – Oogappel – 2016)

download.jpg

Een gedachte over “Wat ik in mijn schoentje vond…

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: