Kado’s voor… Kleuters!

img_2549

December is cadeautjesmaand, ook op Wonderlandbyalice! Ben je op zoek naar kadotips voor de allerkleinsten? Deze twee kleuterhelden zullen de beste vriend worden van jouw ondernemende kleintje! Om samen uit te pakken, te ontdekken en te spelen.

Jules & Marie flip-flap-boek (Auteur en illustrator: Annemie Berebrouckx – Manteau – 206)

 

In dit toffe speelboek kan je de populaire kleuterheld Jules en zijn zus Marie zelf van een outfit voorzien. Eén die past en matcht of één die helemaal niet mixt en je aan het lachen maakt. Meer dan 1000 grappige combinaties zijn mogelijk. Je kiest telkens voor een bovenlichaam én benen in verschillende thema’s (piraat, flamencodanseres, basketter, balletdanseres, pyama, astronaut, zeemeermin….) en combineert naar hartelust. Links staat telkens een korte beschrijvende tekst, rechts kan je je eigen creaties bewonderen. Cool activity boek waar je wel even zoet mee bent en die je gegarandeerd aan het lachen krijgt…

Vol sprankelende, fleurige en grappige portretten van Jules, notoir cool ketje (en vriendje van elke kleuter) en zijn schattige, ondeugende zus Marie.

Neem hier alvast een kijkje.

 

Bij Anna in de straat. Het grote huizenzoekboek (Auteur en ilustrator: Kathleen Amant – Clavis – 2016)

 

Reuzengroot kartonboek met kleuter Anna – bekend van de Clavis peuterreeks – op een heuse zoektocht. Anna is haar knuffel Konijn kwijt en gaat op zoek bij de vriendjes in haar straat. Jij mag meezoeken en binnenkijken in de verschillende huizen en bij verschillende gezinnen. Herkenbare, huiselijke scènes; verschillende nationaliteiten en soorten gezinnen; een mooi beeld van onze samenleving, maar altijd warm, huiselijk en uitnodigend.

De vrolijke kleuren en eenvoudige doe-opdrachten maken dit een origineel zoekboek voor nieuwsgierige aagjes. Om samen op ontdekking in te gaan en steeds opnieuw te lezen!

Anna heeft zelfs haar eigen liedje. Luister hier!

 

2 gedachten over “Kado’s voor… Kleuters!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: