Oskar

img_2084

November is Bijzondere Beestige Boeken Maand op Wonderlandbyalice. En Oskar is zo’n heel bijzondere speelgoeddino. En een pracht van een boek van een grafisch duo Jacques & Lise. Eerder illustreerden ze al Het Prullalamonster.

In een woordenloos prentenboek zien we een kleine jongen en zijn onafscheidelijke speelkameraad Oskar. Tijdens een badbeurt verdwijnt Oskar plots. Het jongetje (en zijn levendige fantasie) trekken op onderzoek uit. Het begin van een wonderlijke en avontuurlijke zoektocht waarin de jongen Oskar overal ziet, maar nergens vindt. Waarin hij zeeën doorkruist en alle mogelijke zeedieren ontmoet. Maar geen Oskar. Tot een vervelende vogel hem terug bij zijn vriend brengt.

Prachtige platen, echt wel. Bijzonder gestileerde, knappe composities met retro pastels (in mint en koraal). Elke illustratie past zo in een kader (om je muur mee vol te hangen). Soms zo eenvoudig en beperkt in opbouw en soms zo lekker chaotisch. Uitgebalanceerd, met enorm veel laagjes en zo onnodig om te verwoorden in tekst of rijm. Laat de beelden hun verhaal maar vertellen.

Over de kracht van vriendschap, kinderlijke naïviteit en een ode aan de fantasie. En wat fijn dat de schutbladen (die het boek zo luxueus aanvoelen geven) ook een uitklapbare poster zijn!

Over de auteurs (aanrader!)

Oskar (Auteur & illustrator: Jacques & Lise – Van Halewyck – 2016)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: