Naar de dokter!

img_2367

Net als Piep had ik ook een dokter nodig. Mijn voet ligt de volgende weken wat hoger wegens een voetoperatie. Tijd om te lezen dus…
In dit toffe, oblong kartonboekje bijvoorbeeld, uit de reeks van illustratrice en grafica Fleur van de Weel. Een van mijn favoriete peuterreeksen trouwens, met het ondernemende katje Piep in de hoofdrol. Klein, schattig én het perfecte rolmodel voor de allerkleinsten. Piep neemt hen deze keer mee naar de wachtzaal en de praktijk van de dokter. En daar zijn heel wat zieken die onderzocht moeten worden. Zeg eens aaa, steek je tong uit, laat je buik zien…de dokter zal je vast verder kunnen helpen!
De illustraties doen denken aan de traditie van de Fiep Westendorp-illustraties. Sobere lijnen, vormgeving en kleurkeuze doordacht en speels. Het werd een herkenbare, dichtbij-huis reeks voor peuters waarin al een aantal verschillende titels verschenen: Een nieuwe dag – Allemaal dieren – Wil oversteken – Is wakker. De boeken zorgen voor heel wat interactie met de kleintjes, geeft hen liefde voor beeld en woord op een heel eenvoudige manier mee.
Meer over Fleur van der Weel? Klik hier.

Piep naar de dokter (Auteur en ilustratr: Fleur van der Weel – Queriod – 2016)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: