Meneer Blobvis

IMG_1873.JPG

November is  Bijzondere Beestige Boeken Maand op Wonderlandbyalice. Meneer Blobvis is op zoek naar liefde…

Kan het erger? Meneer Blobvis is de lelijkste vis in de wereld. Hij woont diep op de bodem van de zee, waar het heel erg donker is. En hij spendeert zijn dagen met wachten… En hij is eenzaam, héél erg eenzaam. Had hij maar een maatje, een liefje! En hopelijk vindt hij snel iemand, want hij is met uitsterven bedreigd. Daar is Juffrouw Tortel van een datingbureau, die hem haar hulp aanbiedt en hem helpt met een zoekertje. Op zoek naar de ware!

zeldzame jongeman (haast uniek in zijn soort), vinnig type, mooi vanbinnen, met apart, droog gevoel voor humor ZOEKT LIEFJE voor ser. rom. liefdesrel. met diepgang (ca.1200 m)

Maar makelijk wordt het niet. Er is zelfs een restyling nodig. Veel dames passeren de revue, maar er is altijd wel een struikelblok… tot er toevallig een damesblobvisje voorbijkomt… Til forever.

Humoristisch boek over anders zijn, maar dan ook in een ‘andere’ vorm. Dit is geen gewoon voorleesverhaal, het is ook een informatief boek vol dierenweetjes. De wistje datjes over exotische en unieke diersoorten staan verspreid over het ganse boek en verbazen je steeds weer. Het geheel is enorm luchtig, toegankelijk,speels en grappig geschreven, dit boek lees je in één ruk uit. Het heeft verschillende laagjes: een leuk voorleesverhaal voor de kleintjes, een boeiend feitenboek voor iets oudere kinderen, een feest voor het oog voor liefhebbers van de grafische boek. Emma Thyssen zorgde voor een coole retro vibe in blauw en rood. Ze speelt met grafische elementen, tekstballonen, lettertypes. Ze creeërt soms een stripachtige look en soms een heel gestileerde affiche.  Afwisseling en drukte, een feest voor het oog!

Meneer Blobvis zkt een liefje (Auteur Kim Crabeel – Illustraties Emma Thyssen – Lannoo – 2016)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: