Arty Farty

img_2229

 

Kinderen en kunst: een onmogelijke combinatie? Nee, toch niet volgens illustratoren Thé Tjong-Khing en Marta Altés. Ze brachten elk maar liefst 2 titels uit die het tegendeel bewijzen. Wonderlandbyalice geeft je dé redenen om deze boeken te introduceren aan jouw kleine artiesten!

Kunst met taart (Illustraties Thé Tjong-Khing – Lannoo -2015)

 

 • Een nieuw ‘taartboek’ van Thé Tjong-Khing mag je niet missen! Denk maar aan Waar is de taart? (2004), Picknick met taart (2005) en Verjaardag met taart (2010). Dit keer met een portret (met taart)!
 • Een kijk- en zoekboek zoals er maar weinig zijn. Elke dubbele pagina leer je een nieuwe kunstenaar en zijn heel eigen stijl kennen: Van Gogh, Dali, Picasso, Mondriaan, Chagall, Matisse… Op de schutbladen zie je een overzicht van iedereen die aan bod komt.Net een wand vol meesterwerken in een museum. En dat allemaal zonder woorden!
 • Wie stal het schilderij van mevrouw Hond? Een bonte achtervolging van bekende personages doorheen allerlei kunstdecors.
 • Kunst op een unieke manier toegankelijk gemaakt voor de allerkleinsten. Thé Tjong-Khing maakte zich de verschillende stijlen verbazingwekkend goed eigen.
 • Humoristisch, spannend en leerrijk.
 • Een schouwpel aan kleuren, vormen en stijlen, allemaal van de hand van één meester-illustrator.
 • Om samen mee in weg te dromen, verhalen te verzinnen en op zoek te gaan naar duizend en een details

 

Bosch. Het vreemde verhaal van Jeroen, zijn pet, zijn rugzak en de bal… (Illustraties Thé Tjong-Khing – Leopold -2015)

 

 • 2016 staat in teken van kunstenaar Jheronimus Bosch, ter gelegenheid van zijn 500ste sterfdag. Zie maar op http://www.bosch500.com. Dit woordeloze prentenboek van Thé Tjong-Khing is op zijn werk geïnspireerd.
 • De ondertitel ‘Het vreemde verhaal van Jeroen, zijn pet, zijn rugzak en de bal…’ geeft ook de plot weer. Na een val van een rots neemt de kleine Jeroen een duik in een mysterieuze wereld, vol vreemde wezens. Hij onderneemt een gruwelijke, gevaarlijke tocht om zijn pet, rugzak en bal terug te krijgen. Op eke plaat kan je naar die drie voorwerpen op zoek.
 • Net als in het werk van Bosch verbazen, fascineren de bizarre wezens de kijker. Ze trekken aan en stoten tegelijk af.
 • Knap staaltje van Thé Tjong-Khing, die zijn eigen verhaal en stijl naadloos laat aansluiten met de wereld van Bosch.
 • Een boek om steeds opnieuw te lezen en bekijken én steeds iets nieuws te ontdekken ook.
 • Maar eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik een beetje huiver van de illustraties én de wereld waar kinderen door een vreemde heks worden ontvoerd, ook al is het talent van Thé Tjong-Khing onmiskenbaar en verbazingwekkend.

 

 

Ik ben een kunstenaar (Auteur en illustrator: Marta Altés – Lemniscaat – 2016)

Jij bent een kunstenaar (Auteur en illustrator: Marta Altés – Lemniscaat – 2016)

 

 • Unieke duo boeken dat zorgt voor een unieke interactie met de lezer. In het ene boek ben je lezer van het verhaal, in het andere word je zelf de hoofdrolspeler!
 • Feest van kleur. De verf spat letterlijk van de pagina’s. Maria Altés neemt de jonge kids mee op een humoristisch, vrolijk avontuur in de wereld van illustraties en kunst. Ze neemt hen au sérieux en laat hun mening over artistieke uitspattingen meetellen.
 • Heel toegankelijk, frisse, en uitnodigende illustraties, waar het kinderlijke van illustraties heel gewoonweg in is opgenomen: collages, potloodlijnen en vrolijke patroontjes. Met leuke details en grappige extraatjes.
 • Een tof, plezant voorleesverhaal waarin het hoofdpersonage denkt dat hij een echte artiest is (met een snor als Dali). Overal maakt hij stillevens, installaties en portretten. Tot grote ergenis van zijn mama, die enkel rommel en vuil ziet. Hopelijk vindt ze zijn laatste gigantische kunstwerk (portretten op alle muren van het huis), zijn ‘Ode aan mijn moeder’ wel geslaagd…
 • En een doe-het-zelf boek waarin je kind wordt uitgedaagd om te denken over vormen, kleuren en “kunst”. Vol doe-opdrachten en stickers. Een zelfportret maken, lijstjes tekenen, oefenen op gelaatsuitdrukkingen, kleuren mengen, vormen en patronen ontdekken én een originele naam leren geven aan je kunstwerken.
 • Toffe cadeauboeken voor kleuters! Want in elk kind schuilt een ware kunstenaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: