Be my Baby…

IMG_2102.JPG

Wonderlandbyalice geeft ook boekentips, niet voor de allerkleinsten, maar ook voor hun kersverse ouders. DIY ideetjes om zelf aan de slag te gaan of gewoon tips&tricks om die eerste babymaanden vlotjes aan te kunnen…

DIY Baby (Auteur: Marta Majewska – Davidsfonds Uitgeverij – 2016)

Auteur en blogster Marta Majewska is een gepassioneerde fotografe, styliste en creatieveling. Je kent misschien haar populaire foodblog Princess Misia. Vanaf het moment dat Marta wist dat ze zwanger was, begon het te kriebelen om zelf decoratie voor de kinderkamer, kleertjes en dekentjes voor de baby te maken. Zelf al die spulletjes kunnen maken gaf niet alleen enorm veel voldoening en plezier, maar was ook een welkome afleiding voor de zo gevreesde ochtendmisselijkheid.

Een mooi hardcover cadeauboek voor jonge moeders is dit exemplaar geworden. Met eenvoudige stap-voor-stapfoto’s en bijhorende uitleg word je van project naar project gebracht. Een vrolijk, kleurrijk boek, vol knappe babyfoto’s van baby Fer. Je gaat er meteen mee aan de slag en de DIY queen in jezelf wordt op slag wakker!

Organiseer de gezelligste babyshower, bak een babycake (met een vulling die het geslacht van je baby verklapt), versier een saai rompertje met een cool motief, maak een eenvoudige pompom muts, knutsel de liefste decoratie voor de babykamer en vergeet zeker dat stoefboekje niet te maken. Je hebt geen rare werktuigen of moeilijk te vinden materialen nodig om creatief te zijn. Dekentjes zonder naaimachine of eenvoudige babykleren opsmukken zonder al te veel attributen. Naald, draad en een goede dosis zin om eraan te beginnen. Marta geeft heel goede aanzetten voor joneg mama’s die aan het DIY-en willen gaan maar zelf niet altijd de skills of creatieve ideeën hebben. Cool Instagram&Pinterest worthy boek!

 

Life Hacks. 134 Geniale tips voor ouders van jonge kinderen (Auteur: Asma Dornfest – Illustrator: Craighton Berman – Spectrum – 2016)

 

Life hacks zijn slimme ideetjes die je leven simpeler en makkelijker maken. Het is geen rocket science, maar wel superhandig. Zeker als je leven net overhoop is gehaald door de komt van een klein hummeltje…. ‘Life Hacks’, 134 geniale tips die het leven van jonge ouders een stuk makkelijker maken! is de redding voor jonge papa’s en mama’s. Over zwangerschap, slapen, eten, reizen, spelen, baden. Om je drukke leven et dat tikkeltje aangenamer en vlotter te maken.

Een pocketboek vol toffe, eigentijdse en verrassend eenvoudige tips, in een overzichtelijke lay-out én met coole droedels. Elke dag opnieuw vind je nieuwe inspiratie, door andere ouders aangegeven en verzameld door Asha Dornfest, die begon met schrijven omdat er voor haar kinderen geen goed opvoedboek te vinden was. Ze begon de website ParentHacks.com om met andere ouders in contact te komen en is een bekroonde blogster sindsdien.

Down-to-earth advies en herkenbare trucjes genoeg. Hoe voorkom je shampoo in je kleintjes ogen, advies om je kind te leren hoe het linker- en rechterschoen uit elkaar kan houden, onnodige babyartikelen (die je zeker NIET kopen moet), tips voor te grote wegwerpluiers, speentjes in elke hoek van het babybedje, hoe voorkom je het omkieperen van je buggy, ingrediënten die je altijd in huis moet hebben tot hoe kan je netjes een waterijsje eten en massa’s meer coole (en handige) baby hacks!

 

Een gedachte over “Be my Baby…

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: