Boekensnack. In zwart en wit

IMG_1860

Tussendoortjes waarmee je zelf aan de slag kan, dat zijn zeker favorieten van mij. Zet je tanden in dit zwart en witte zoets, haal je kleurpotloden boven en zet je eigen stempel op de illustraties van Serge Bloch.

De bekende Franse illustrator Serge Bloch daagt je uit om 50 huis-, tuin- en keukenspullen een knotsgek nieuw leven te geven. Hij begint in de keuken: groenten, bestek, potten, kaas… telkens opnieuw geeft hij je een grappige tekenopdracht bij een foto van het voorwerp. In de woonkamer kan je uitrusten op een stoel of brieven versturen, in de slaapkamer gaat de wekker af of heeft je teddybeer een nieuwe look nodig. De spiegel, badeend, tandenborstel en wc-rol zijn aan de beurt in de badkamer, en ook het schuurtje en de tuin moeten eraan geloven. Bloch geeft telkens zelf ene voorbeeld, maar niets belet je om zelf je eigen creativiteit bot te vieren op de andere foto’s. Jong én oud, iedereen vindt zijn gading in dit bizarre tekenboek.

3,2,1… Tekenen maar (Tekst en illustraties Serge Bloch – Davidsfonds/Infodok – 2016)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: