Back to School…

IMG_1574.JPG

De eerste schooldag is er opnieuw! Voor vele kleintjes is het de allereerste keer. Voor heel wat grotere kids is school steeds weer een avontuur….

Hoera naar school! (Auteur en illustrator: David Melling -Van Goor – 2015)

Het is een bijzondere dag voor beer Dorus. Hij gaat namelijk voor het eerst naar school en is enorm benieuwd. Juf Moe-Hoe zingt de kinderen toe en vraagt hen wat ze het allerliefst willen doen. Iedereen wil iets anders en Dorus die toont gewoon wat hij wil doen en hij pakt juf beet in een stevige knuffelgreep.  En dan gaan ze aan het werk: verven, stempelen, kliederen dat het een lieve lust is. Na het middageten komen de blokken tevoorschijn en redt Dorus de anderen als de toren instort. Het was een fantastische eerste dag!

Een schattige knuffelbeer en veel humor zijn de ingrediënten van dit prentenboek. Met Dorus als grote voorbeeld, ziet elke peuter naar school gaan vast zitten. Een feel-good verhaal vol knallende kleuren, knuffels en kleine kapoenen dat je deze dag vast en zeker voorlezen moet.

 

Het supergeheime leven van Andy V. (Auteur: Dirk Nielandt – Illustrator: Heleen Brulot – Davidsfonds/Infodok – 2015)

Voor kinderen vanaf 7 jaar, die de eerste leeservaring al achter de rug hebben, is dit het eerste boek in een grappige reeks rond Andy V door auteur-scenarist Dirk Nielandt. Het is een strip én een leesboek samen dat kinderen de smaak van het lezen moet meegeven. Andy V. heeft een groot geheim: hij kan zich onzichtbaar maken (net als zijn opa) en dat vindt hij geweldig. Als er een nieuwe meester (met een zuurpruimgezicht) in de klas komt, breekt er een ‘oorlog’ uit tussen de meester en de kinderen. Onzichtbare Andy besluit de meester wat te jennen, maar dat loopt verkeerd af… Want de meester wil Andy inschakelen om een bank te beroven. Maar Andy bedenkt een slim plan om de meester te ontmaskeren én om zijn opa terug te vinden.

Humor, strips, avontuur en herkenbaarheid zijn de succeselementen van dit boek. Het overtuigt moeilijkere lezers om mee in te stappen in het verhaal en het boek ook uit te gaan lezen. Vol vaart en actie, dit boek is een leuk schoolavontuur voor eerste lezers!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: