La douce France!

IMG_1663

Hét vakantieland bij uitstek is Frankrijk! En het ideale zoethoudertje voor je iets oudere kids op de achterbank onderweg daarnaartoe is De Eiffeltoren is 540 stokbroden hoog! Een beetje research naar je vakantiebestemming, daar word je slimmer van, en je raakt meteen in de juiste ‘holiday’stemming.

Dit informatieve boek van rocker, journalist, campagnevoerder én auteur Peter Slabbynck staat boordevol weetjes over ons buurland. Vol humor, ludieke facts & figures en een coole vormgeving. Een mix van geschiedenis, aardrijkskunde, cultuur, lifestyle en fauna en flora.Hij begint trouwens het boek met een komische noot: een opsomming van alles wat je niet in het boek vinden zal.

Wist je dat Frankrijk maar liefst 246 soorten kaas heeft? Of wat de broers Michelin verzonnen om meer autobanden te verkopen? Waarom hadden middeleeuwse slakken schrik van monniken? Of waarom dragen stieren in de Camargue soms een strik ? Waar vind je de grootste menhir van Bretagne? Hoe lang moet een baguette zijn? Wat als de Eiffeltoren een andere naam had gekregen? Bezocht je het paleis van de Franse postbode Cheval ooit al? En wist je dat een giraffe ooit een van de geliefdste inwoners van Parijs was?

Deze en andere merkwaardige feiten in een prachtig oblong boek met knappe vormgeving. Wendy Panders combineert fijne illustraties met collage en typografische elementen tot een eigentijds en vooral fris geheel. Vive la France!

 

De Eiffeltoren is 540 stokbroden hoog en andere weetjes over Frankrijk (Auteur: Peter Slabbynck – Vormgever: Wendy Panders -Lannoo – 2016)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: