Young, wild and free

IMG_1439

Wat doe je zo’n ganse zomervakantie lang? Floortje Zwigtman geeft dé oplossing in een boek vol buitenactiviteiten. Ze maakt kids wegwijs naar tuin en avontuur en  bezorgt hen nog meer buitenspeelplezier.

Wat vind je van lekkers in de tuin of de natuur? Ontdek het beest in jezelf (en rondom je). Ga de natuuruitdagingen aan. Maak je eigen cosmetica (voor meisjes dan speciaal). Doe het speurspel of de survivalquiz. Beleef je eigen outdoor game met je vrienden. Geen tip zo gek of je vindt hem in dit toffe doeboek.

Een atypisch boek voor bekend jeugdboekenschrijfster Floortje Zwigtman. Ze debuteerde in 2001 met Spelregels – Het verhaal van een middeleeuws huwelijk. Een jaar later won ze een Gouden Uil en een Zilveren Zoen voor Wolfsroedel, in 2005 gevolgd door opnieuw een Gouden Uil en deze keer een Gouden Zoen voor Schijnbewegingen. Geen prachtige roman dit keer, maar een boek om mee naar buiten te gaan en actief te bewegen, kweken, knutselen, zoeken en ondernemen. In knallende kleuren en drukke vormgeving, ideaal om de aandacht van kids langer vast te houden.En intussen leer je ook heel wat bij over dieren, planten, bessen, natuur… Het leest heel vlot, je herkent de vlotte pen van een doorgewinterd schrijfster. En dat is een aangename verademing voor een doeboek voor jonge tieners.

Meer tips en een voorproefje vind je hier in de website die bij het boek hoort

Het wildste boek voor buiten (Auteur: Floortje Zwigtman – Luitingh-Sijthoff – 2016)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: