En route…

IMG_1394.JPG

Zoek je het perfecte boek om je kinderen op de achterbank even zoet te houden? Dan kunnen ze best even op zoek gaan met Klein Beer en Kleine Tijger in dit grote kartonboek…

Kleine Beer en Kleine Tijger gaan op pad, de wijde wereld in. Wat start als een fietstochtje, eindigt in een ballonvaart en een prettig, feestelijke thuiskomst. 7 zoekplaten met errondom een ganse selectie voorwerpen en dieren die je op de tekening zelf kan terugvinden. De aquarellen zijn typisch voor Janosch (pseudoniem voor Horst Eckert). Hij schreef meer dan honderd boeken en won met O, wat mooi is Panama! de Deutsche Jugendliteraturpreis in 1979. Heel kleurrijk, vaak met bruine en groene tinten, met vooral dieren in de hoofdrol. Vol chaos, voorwerpen her en der verspreid. Ze doen een beetje old-school aan, maar barsten van leven en humor. De voorwerpen die gezocht moeten worden, zijn niet altijd even makkelijk te herkennen op de plaat. Soms zien ze er ook een beetje anders uit, maar dat mag de zoekpret niet bederven. O, wat is het stil op de achterbank …

Op stap met Kleine Beer en Kleine Tijger. Een zoekboek (Auteur en illustrator: Janosch – Davidsfonds/Infodok – 2015)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: