Pack your bags and off we go…

IMG_1440.JPG

Op kamp gaan met je vrienden is superleuk. Misschien is het wat wennen die eerste dag en heimwee heeft iedereen wel eens. En dat is voor beer Berre niet anders…

In dit derde “Berre en Fleur” boek gaat Berre op berenkamp. Hij is wat zenuwachtig en afscheid nemen van Fleur gaat niet echt vlotjes. Stil op de bus en onwennig naar bed de eerste avond. Maar dan begint voor Berre het avontuur. Hij maakt vrienden, gaat op stap, speelt, klimt, zingt en dolt dat het een lieve lust is. De tijd vliegt voorbij. En naar huis gaan is net zo leuk, want daar wacht Fleur hem op. Wat hebben ze elkaar gemist!

Dit boek is de perfecte handleiding voor kinderen die voor de eerste keer op kamp gaan met de jeugdbeweging. Het verhaal bereidt hen niet alleen praktisch voor met een lijst van wat je allemaal mee kan nemen op je trip, het schetst heel goed de verschillende emoties die het weg-zijn van huis met zich meebrengt: spanning, onzekerheid, heimwee én ook plezier, avontuur en vriendschap. Het is OK om iemand te missen, want dan is het weerzien des te intenser. En Berre heeft een rugzak vol mooie verhalen om thuis te vertellen, dat staat vast.

Een groot oblong formaat geeft alle ruimte aan de knappe illustraties van Annemie Berebrouckx. Het aandeel tekst is beperkt, alle aandacht gaat naar de paginagrote tekeningen in heldere kleuren. Warme, sprekende tinten als petroliumbauw, groen, bruin en oranje zijn de hoofdkleuren in dit boek. De close-ups van Berre in zijn slaapzak en in het meer zijn mijn favorieten. Je zou de beer zo kunnen knuffelen. Berre is namelijk een enorm expressief personage, je leest de emoties zo af van zijn houding en handelingen.  Een knuffelig kampboek met speelse details.

Blader hier door het boek

Ontdek lestips hier

Berre gaat op berenkamp (Auteur en illustrator: Annemie Berebrouckx – De Eenhoorn – 2015)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: