Happy camper…

IMG_1358

Zalig wordt de vakantie als je je tijd kan verdrijven met boeken als Kamperen van de Duitse illustrator Philip Waechter.

School’s out! Vakantie! En Tim kan niet wachten om een reisje te maken met de tent. Mama en papa zijn hard in de weer met inpakken en als alles in de auto past, is het tijd om te vertrekken. De rit naar de camping aan zee  duurt wel heel erg land, maar als ze er zijn, voelt het als thuiskomen. De tent opzetten is een heuse uitdaging voor papa en mama, terwijl Tim en zijn broertje de tijd van hun leven hebben op het strand met hun vrienden. De vakantie is zalig, als je snurkende, betweterige buren of wegwaaiende tenten even uiten beschouwing laat.Tim mag er alles wat thuis niet mag, én leert zelfs bodyboarden. Het wordt de mooiste zomer (met lange avonden met een prachtige sterrenhemel en dagen barstensvol met spelletjes en plezier) die je maar kan bedenken.

Wat is dit een knap boek, het heeft een heel warme, gezellige sfeer. Zo één van een toptijd met je gezin, lekker eten, eindeloos leuke avonden met vrienden, zalig ontspannen en relaxen. En dat komt niet enkel door het zomerse onderwerp, de illustraties van Waechter zijn net zo top! Vol grappige tegenstellingen en perfect op de tekst ingesteld. Met heel veel aandacht voor detail, emotie; kleur en beweging, je leest met een grote vaart doorheen dit plezierige boek. Het wisselt stripachtige pagina’s af met paginagrote illustraties en zet de personages en setting knap neer, net alsof je er zelf bij bent.

Hier kan je trouwens even in het boek bladeren en meegenieten van de humor en sprekende illustraties:

Kamperen! (Auteur en illustrator: Philip Waechter – Vertaler: Edward Van de Vendel – Lannoo – 2016)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: