When in Paris…

IMG_1393

Met de kids naar Parijs, de stad ontdekken kan zo ‘chouette’ zijn!

Dit knappe, zoet roze prentenboek van groot formaat spreekt me enorm aan. Is het de kleur waar ik dol op ben,  de scène die me meteen aanspreekt (Lily staat vanop de Eiffeltoren te turen naar de stad, een knappe aanzet voor dit zoekboek) of het feit dat je in kinderboeken reizen kan en op ontdekking kan gaan.

In dit leuke zoekboek ontdek samen met de pittige roodharige Lily Parijs. Lily is op bezoek bij haar neefje Paul en zijn kat Mia. Ze zien een vreemd schaduwmannetje op de daken en besluiten hem achterna te gaan, de stad door. In 12 zoekplaten zie je de bekende plekjes van de stad: de Eiffeltoren, het Louvre, de Sacré-Coeur,  het Centre Pompidou en ook heel wat minder bekende plekken als de Afrikaanse wijk of een metrostation. Het wordt een hele uitdaging om het mannetje terug te vinden in de overvolle stad.

De intro tekst bij elke plaat situeert en geeft ook meteen een aantal opdrachten mee. (Zoek een trouwjurk of keizer Napoleon, stop de ontsnapte dieren terug in hun juiste kooi, …) Zodat je als lezer niet enkel moet op zoek gaan naar Lily, Paul, Mia of het vreemde mannetje. Want er is heel wat meer te zien op de illustraties, een bonte wirwar van personages en bezienswaardigheden. En typisch Franse details als stokbroden, de Mona Lisa, of Franse opschriften natuurlijk.

Felle kleuren, spelen met motieven en perspectief en een enorm diverse mix van tinten, maken dit boek heel ‘Frans’ van stijl. Perfecte voorbereiding voor een citytripje Parijs!

Lily in Parijs (Auteur en illustrator: Peggy Nille – Van Goor – 2016)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: