The eye of the tiger

IMG_1085

Wraaoom! Deze twee tijgerboeken brullen uit het uit. Twee toffe prentenboeken waarin een lekker luie tijger gestoord wordt.

Er zit een tijger in mijn tuin (Auteur en illustrator Yoeri Slegers – De Eenhoorn – 2016)

Seppe sluipt en kruipt door de tuin. Hij is op tijgerjacht. Het is enorm gevaarlijk maar de kleuter is niet bang. Hij speurt en zoekt tot hij het oranje-zwarte gevaar opmerkt. De tijger ligt loom in de tuin en Seppe brult hem wakker. Het beest komt op Seppe af en… hij geeft hem een lik. Het is papa die onder het tijgerpak schuilgaat. Na zo’n gevaarlijke tocht is het tijd voor eten en bed, wat morgen wacht een nieuw avontuur.

Herkenbaar verhaal voor de allerkleinsten dat hun zin naar avontuur en hun fantasie stimuleert. Buitenspelen, je verstoppen en verkleden, je verbeelding de vrije loop laten, … dat is wat elk kind elke dag zou moeten kunnen. De opbouw van dit verhaal is wonderwel geslaagd, je blijft een hele poos in spanning en de verrassing op het einde is super. De ondernemende Seppe wordt knap neergezet. Een veelheid aan natuur, kleurige details, toffe dieren in een lekker rommelige tuin begeleiden Seppe op zijn zoektocht. Op elke pagina kan jouw kleuter de oranje-zwarte prooi van Seppe al vinden. Er straalt beweging en dynamiek van de tekeningen af. De kleurenkeuze is bijzonder speels en vrolijk. Dit is het eerste boek dat ik van Yoeri Slegers lees, ik ben fan!

 

 

Kietel nooit een tijger (Auteur Pamela Butchart – Illustrator Marc Boutavant – Querido – 2015)

Pietsie is een vrolijke wervelwind, zit nooit stil, wiebelt en springt dat het een lieve lust is. Wat iedereen ook zegt. Tijdens het klasbezoek aan de dierentuin is het niet anders. Pietsie plaagt de dieren een voor een. Maar juf Wielewaal waarschuwt haar voor de gevolgen als ze ooit een tijger zou kietelen. Pietsie vindt een veer en holt naar de tijgerkooi.  Haar nieuwsgierigheid is te sterk en ze begint de tijger te kietelen en te kriebelen… De tijger schrikt zich rot en slaat op zijn beurt de slang, die de beer beer bijt… in een mum van tijd ontstaat een complete chaos en staat de ganse zoo op zijn kop. De beestenbende is allemaal de schuld van Pietsie en die kan het niet meer aan. STOP! Dat zal ze nooit meer doen, beloofd! Haar goede voornemens duren maar een nanoseconde, want dan wil Pietsie ontdekken wat er gebeurt als je een ijsbeer kietelt….

Vrolijk, wervelend verhaal over een ondeugend en eigenwijs meisje. Het verhaal zit vol ritme, zowel in tekst als in illustraties. De illustraties doet wat retro aan, zijn enorm gevarieerd in compositie en perspectief. Pietsie springt letterlijk van pagina naar pagina en brengt vaart en beweging in de kleurige scènes. Veel aandacht voor detail en decor. Vooral de dubbele pagina waarin de dieren elkaar als dominosteentjes aansteken met gebrul, gekrab, geschop en geprik… is een favoriet van me. Een lekker stout boek, waaraan veel kinderen hun hart zullen verliezen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: