“Alice in Wonderland” in Italiano

IMG_1234

Het zal je vast niet verbazen dat ik een bedrijvig verzamelaar ben van allerlei bewerkingen en uitgaven van Alice in Wonderland. Met de nieuwe Disney film die  dit jaar op komst is, krijgt Alice alweer een zoveelste boost. En komen er ook nieuwe edities uit op de Vlaamse en Nederlandse markt. Net zoals deze bewerking en vertaling van de Italiaanse illustratrice Manuela Adreani, die ik zopas ontdekte op een boekenbeurs op de school van mijn zoon.

Adreani kiest voor een pittige zwartharige Alice (net als de echte muse van Carroll!) in de hoofdrol. Haar illustraties zweven wat meer, zijn dromerig, wat wazig en heel zacht. Adreani heeft een heel eigen, maar o zo typische  Italiaanse stijl. Heel traditioneel, braaf en zeker niet uitdagend. Beetje kitscherig zelfs. Met mooie, rode bloemen, een lief konijn en een lome Cheshire kat en zelfs een vrij beleefde Hartenkoningin. Maar haar stijl dat past wonderwel bij de reeks sprookjes die ze illustreerde voor edizione White Star kids, de oorspronkelijk Italiaanse uitgever van dit boek. Alice krijgt er het gezelschap van Pinokkio, Sneeuwwitje en De Kleine Prins onder andere. Deze Alice is net een fragiel poppetje, een lief en voorzichtig meisje dat vol verbazing kijkt naar de magie van de fantasie en naar de bizarre personages die ze op haar tocht tegenkomt. Zeker geen ondernemende jongedame of karaktervol durvertje. Maar deze lieve Alice mag er vast en zeker ook zijn en ze verdient haar plekje met overgave in mijn bibliotheek.

 

Het echte sprookje van Alice in Wonderland (Gebaseerd op Lewis Carroll – Illustraties Manuele Adreani – Bakermat – 2016)

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: