Subtiel supporteren…

IMG_1290

 

De Belgische driekleur om onze Rode Duivels wat extra moed te geven. Met kinderboeken, what else! Alles voor koning voetbal…

 

Sam, Het spookje. De speelgoedprinses (Tekst en illustraties: Jacques Duquennoy – Van Goor – 2009)

Sam, de held van vele kleutertjes, is een ondernemend, grappig spookje. Dit keer ruimt hij de zolder op, maar hij is bang van spinnen. En dan komt Plien, de speelgoedprinses hem helpen en met een beetje magie veranderen spinnen in toffe speeltjes om te springen, schommelen, slingeren…  En uiteindelijk is alles in een wipje opgeruimd.

Pikzwart boekje waar de witte spookjes met details in kernkleuren knap naar voren komen. Met toffe accenten in goud. Dynamische, speelse illustraties vol humor en beweging. Over bang zijn, spelen en gewoon kind kunnen zijn. Spontaan en fun boekje!

 

De evolutie van Calpurnia Tate (Tekst: Jacqueline Kelly – Querido – 2015)

download (4).jpg

Knallend geel, daarmee valt de prachtige, romantische cover van dit boek best wel op. Het boek zelf is helemaal geen zeemzoet verhaal. 1899, het is bloedheet in Texas, tijdens de zomer waar Capurnia (Callie Vee), het enige meisje in een gezin van 7, een grote ontdekking doet, samen met haar grootvader. Maar horen meisjes wel op zoektocht te gaan naar bijzondere planten en dieren? Horen ze niet het huishouden aan te leren? Callie Vee droomt van naar de universiteit te gaan en te reizen.

Elk hoofdstuk van dit 12+ boek begint met een citaat uit Darwin en zet daarmee de toon van dit boeiend, historisch verhaal waarin biologie een grote rol speelt. Knappe, ontroerende roman over de zoektocht van een meisje naar wie ze echt wil zijn, naar een betekenisvolle toekomst, tegen alle verwachtingen van haar omgeving en de tijdsgeest in.

 

Ik ben eigenlijk toch wel een beetje gek op jou… (Tekst en illustraties: Sylvia Van Ommen – Lemniscaat – 2015)

Voor de romantische zielen onder ons, het perfecte, vurig rode cadeauboekje van Sylvia Van Ommen. Haar onhandige hoofdpersonage kom door de cover heen piepen. Hij is zenuwachtig, voor zijn optreden in de bonte balletvoorstelling én voor de mooie prima donna die hij niet durft aan te spreken. Hij lijkt een stoere leeuw, maar dan wel met een heel klein hartje. Durft hij toegeven dat hij op haar is?

Zachte potloodtekeningen schetsen de scène en tonen een hoofdpersonage vol humor en warmte en gevoel. Weinig woorden heeft Sylvia Van Ommen nodig om een krachtig en expressief verhaal neer te zetten. Gegarandeerd dat dit hamstertje niet enkel het hart van zijn prima ballerina zal veroveren, maar ook dat van jou…

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: