Jules

IMG_1191

Nu heb ik eigenlijk altijd  een zwak gehad voor de Jules titels van Annemie Berebrouckx; dat geef ik grif toe. Omdat ze in al hun eenvoud zoveel peuters en kleuters weten aan te spreken, omdat ze sprankelen van kleur, omdat ze zo herkenbaar zijn, omdat ze na al die jaren onveranderd toppertjes blijven. Of misschien omdat er ik er ook mijn eigen zoon Jules in herken, dat ook…

Nog steeds verschijnen er jaarlijks nieuwe of herwerkte titels. Net als deze Jules en de dieren. Een gloednieuw zoekboek voor de kleinste peuters (die Jules vaak al kennen van in de klas). Waar Jules op verschillende plekken dieren tegenkomt: in de tuin, de moestuin, het bos, de boomhut, de dierentuin, de boerderij, aan zee. Elke dubbele pagina toont een zoekplaat, met aan de zijkanten enkele voorwerpen die je kleuter op de plaat kan terugvinden. Op de zoekplaat zelf vind je Jules zelf niet terug, enkel een decor met veel dieren. De illustraties zijn heel herkenbaar, met duidelijke zwarte omlijningen, heel eenvoudig en toch met voldoende detail. In heldere, speelse kleuren.

Het leuke extraatje in dit boek zijn de herbruikbare stickers waarmee je Jules en zijn zus Marie en nog enkele andere dieren ook een plek in het boek kan geven. Tof doeboek waarmee de allerkleinsten Jules ook zelf in de hoofdrol kunnen laten spelen.
.

Jules en de dieren (Tekst en illustraties Annemie Berebrouckx – Manteau – 2016)

download

http://www.mijnjules.be/

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: