Over zee en bergen…

IMG_1006

In een reeks van 4 titels voor kleuters van uitgeverij Clavis (expert trouwens wat peuter- en kleuterboeken betreft) wordt je kleintje uitgedaagd om na te denken en op zoek te gaan naar het buitenbeetje op elke pagina. In de hoofdrol: dieren (uit de zee, het bos, de boerderij of de bergen).

Toffe zoekboekjes of hersenbrekertjes voor de allerkleinsten. De kleine kartonboekjes tellen 14 zoekplaten. De opdracht is telkens duidelijk geformuleerd: zoek de inktvis met een hoedje, welk paardje is geen echt zeepaardje, wie verstopt zich tussen de zee-egels, welke koe draagt een andere halsband, welke marmot kijkt de andere kant op…. Peuters moeten op zoek naar kleine details die net iets anders zijn, naar grappige dieren, naar het verschil tussen links en rechts, naar twee gelijke en één uitzonderlijke figuur…

De illustraties in deze kleurige toppertjes krijgen alle aandacht. Elke achtergrond heeft dezelfde sobere tint en haalt alle aandacht naar de dieren, waarmee dus telkens iets grappig aan de hand is. Humor op peutermaat: een lama met een muts of een kreeftje met een echt huis op zijn rug in plaats van een schelp. Precies op maat van jonge kinderen: fun, actief én fleurig.

 

De bonte zee / De bonte berg (Tekst en illustraties Natasja Holtfreter – Clavis – 2016)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: