World Book Day

IMG_0981

 

Mijn favoriete Alice op Wereldboekendag. Als zoete toegift. Gewoon omdat dit boek van de Franse Rébecca Dautremer (net als veel van haar andere titels trouwens) zo magisch mooi is! Ze geeft Alice een donker en hedendaags kantje (en donker haar ook trouwens, net als de echte Alice Lidell, de muse van Carroll). Haar illustraties zijn geen zoete lieflijkheden, maar hebben een duister kantje. Deze Alice heeft een heel open blik, een pittig karakter en komt in een bizarre wereld terecht vol magische figuren. Het kleurgebruik is eerder donker en warm en roept heel wat emoties bij de lezers op. Dit is een boek dat je niet onberoerd laat, dat je voorzichtig en langzaam moet smaken en koesteren. Genieten van de gelaagdheid, de bizarre humor in de prachtige bewerking van Ed Franck. En van de paginagrote prenten vol detail, perspectief en gevoel! Een Wonderland van formaat… (met een dot van een notitieboekje erbij om je eigen wonderland in neer te pennen)

 

 

Alice in Wonderland (Tekst Lewis Carroll – Illustraties Rébecca Dautremer – Bewerking Ed Franck – Davidsfonds/Infodok – 2011)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: