Boekensnack. Is het een appel?

IMG_0812

Af en toe zijn er zo van prentenboeken die eruit springen. Ze brengen geen zoet verhaal, maar eerder een pittig, zoetzuur of verfrissend verhaal. Net als een appel eigenlijk…

Op een dag komt het hoofdpersonage thuis en ziet hij een appel liggen. Maar hé…. is het wel een appel eigenlijk? Meteen surf je als lezer mee op zijn fantasie en wordt de appel vanalles en nog wat. Van een grote kers gaat het naar een opgerolde vis en een machinaasappel. Misschien wil de appel wel een hoed of naar de kapper, of zou hij liefst iets anders zijn? Heeft de appel familie? En gevoelens? Waar komt hij vandaan? En zou de jongen er een hapje van durven nemen? Want daar dienen appels uiteindelijk toch voor…

Hoe een heel gewoon voorwerp ervoor kan zorgen dat je verbeelding op hol gaat slaan. Dit boek leert je vol verwondering kijken naar de alledaagse wereld rondom je en laat je filosoferen, verhalen verzinnen en gewoon genieten. En de illustraties en vormgeving zijn ook heel fris, eenvoudig en stripachtig cool, enkel in gele, rode en oranje tinten.

Is het een appel? ( Illustraties en tekst: Shinsuke Yoshitake -vertaling Rindert Kromhout – Van Goor – 2016)

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: