No stress….

IMG_0720.JPG

De tijd waarin we vandaag leven is behoorlijk hectisch. We hollen van hot naar her. En dat is voor onze kids niet anders. Ook zij surfen mee op de hedendaagse trends naar meer zen, meer balans en meer evenwicht tussen lichaam en geest. En daar spelen deze twee bijzonder trendy boeken graag op in….

Mindfulness en andere ongemakken (Tekst en illustraties Sylvia Van Ommen – Lemniscaat – 2016)

minddownload (1)

De vrienden Os en Jo zijn de eerste boekenfiguren die ik ken, die zo’n uitgebreid social media profiel hebben.  Ze hebben een eigen Facebookpagina, een Twitteraccount, een blog en een Vimeokanaal. En eerder waren ze al de helden in Sylvia van Ommen eerdere prentenboek Drop.

Poes Os en konijn Jo zijn heel menselijk, heel herkenbaar. Net als wij zijn het gewoontediertjes, die niet houden van verrassingen en onverwachte zaken. De vrienden nemen zich voor om nu te gaan genieten en zitten vol goede voornemens. Maar wat is leuk nu precies? En wat is genieten? Is het gezond eten, bewegen, letten op je lichaam en geest? Of is het luieren, lekker eten en eigenlijk aan niet te veel willen denken? Os en Jo stellen alles in vraag, hebben wel eens kritiek of klagen, maar ze relativeren ook en denken vooral na over het leven vandaag.

Dit mooie cadeauboek staat vol losse cartoons, nadenkertjes, wijsheden en levenslessen. Eigenlijk is het geen boek voor kinderen, des te meer voor hun ouders, die er veel van zichzelf in zullen terugvinden. Gewone mensen, met gevoelens en een mening en behoefte aan pauzes. Filosofie met veel humor!

http://osandjo.blogspot.be/

 

Nelsons yogaboek (Tekst Leen Demeulenaere en Laura Van Bouchout – Illustraties Emma Thyssen – Davidsfonds/Infodok – 2015)

nelsondownload (2)

Ook Nelson heeft een eigen facebookpagina én video. Hij was eerder de held in Nelson acrobatenboek en heeft een missie om kinderen aan het bewegen te krijgen. Dit boek start met een duidelijke inleiding over wat yoga in dit boek precies is en handige tips voor je start; yoga is als een vakantie: het brengt je rust en zorgt voor ontspanning én je kan het elke dag samen met je kind doen, 5 minuten per dag is al genoeg. En dan vertrek je met Nelson en zijn opa op reis, op een hele speelse manier en vol aandacht voor de fantasie van een kind.

Op het fantasie-eiland leer je wandelen als krabben, lig je in een hangmat, doe je de verdwijntruc als spookje of hak je drakenkoppen in een schattengrot. Of kies je voor een lekker-thuis vakantie en ga je als een hommel op tocht in de tuin, bouw je huizen met blokken of ga je op sokkenzoektocht. En dan is er ook nog de ver-weg-vakantie waar je een verre vlucht voor neemt, vreemde dieren in de jungle nadoet en geniet van een tropische massage. Spelenderwijs ga je aan het bewegen.

De oefeningen worden heel eenvoudig en stap voor stap uitgebeeld en kan je makkelijk nadoen. Je kan ze in een kleuterklas of thuis uitvoeren. Eigenlijk is dit een originele vorm van relaxatie. In de uitleiding kom je als ouder wat meer in detail over (klassieke) yoga te weten. Inspiratie genoeg in dit boek dat lichaam én geest wonderwel deugd doet.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: